Korszerű férőhelybővítés a Százszorszép Óvodában

A mai napon hivatalosan is átadták a megújult Rákosmenti Százszorszép Óvodát. A projekt a Széchényi 2020 program keretében valósult meg, 320 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

Rákosmente Önkormányzata nagy hangsúlyt fektet a kerületben lévő nevelési intézmények támogatására, fejlesztésére. Folyamatos az igényfelmérés a kerületi óvodákban, bölcsődékben, hogy hatékonyan tudjuk segíteni a szakembereket és korszerű, biztonságos körülményeket teremtsünk a gyermekeknek.

Horváth Tamás polgármester a helyszínen elmondta, az Önkormányzat 2016 májusában a „Kisgyermeket nevelő szülők munkavállalási aktivitásának növelése” elnevezésű pályázati felhívás keretében benyújtotta a „Férőhely korszerűsítő és bővítő beruházás a Rákosmenti Százszorszép Óvodában” című VEKOP-6.1.1-15-BP1-2016-00011 azonosítószámú tendert, így az elbírálást, és a közbeszerzéseket követően 2019 őszén megkezdődtek a munkálatok a Százszorszép Óvodában.  Hozzátette, a 140 férőhelyes intézmény évek óta magas gyermeklétszámmal üzemelt, ezért szükségessé vált az épület bővítése és korszerűsítése. A fejlesztés eredményeként 2 új csoportszobát alakítottak ki a hozzá tartozó helyiségekkel, ami a zsúfoltság megszüntetésén túl további 22 férőhelyet biztosít az óvoda számára – fogalmazott Horváth Tamás. Kiemelte, Rákosmente Önkormányzata a jövőben is nagy hangsúlyt fektet a nevelési intézmények bővítésére, fejlesztésére.

Ezt követően Pádárné Tóth Andrea intézményvezető köszönte meg a projektben résztvevő szakemberek lelkiismeretes munkáját, majd az ünnepélyes szalagvágás után átnyújtotta a gyermekek által készített ajándékokat.

A beruházás során a meglévő épületrészeket korszerűsítették és új helyiségeket alakítottak ki. A központi aula-teret összenyitották az új egység közlekedőjével, átalakult az emeleti tálalókonyha és megszűnt az étellift. Az újonnan létrehozott szárnyban két új csoportszobát hoztak létre, valamint eddig hiányzó helyiségeket, köztük logopédiai foglalkoztatót és orvosi szobát építettek ki. Emellett sor került az intézmény energetikai korszerűsítésére is. A fejlesztés keretében megújult az épületgépészeti és épületvillamossági rendszer, új parkolókat alakítottak ki és folyamatban van a játszóudvar fejlesztése, az új szobák szükséges eszközeinek beszerzése.

Rákosmente Önkormányzata 96 millió forinttal járult hozzá a projekt megvalósításához és további 780.000 forint értékben finanszírozta az intézményi dolgozók 30 órás pszichológiai képzését.

Az eseményen részt vett Dunai Mónika országgyűlési képviselő, dr. Füzesi Péter és dr. Bakos András alpolgármester, Hatvani Zoltán és Timmel Ede önkormányzati képviselő, valamint Béres Károlyné, az intézmény korábbi vezetője.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.