Férőhely korszerűsítő és bővítő beruházás a Rákosmenti Százszorszép Óvodában

VEKOP-6.1.1-15-BP1-2016-00011

A beruházás látványterve

Összefoglalás a projektről:

Az 1946 óta üzemelő Rezgő utcai intézmény 4 csoporttal és 1 kényszercsoporttal működik. A 140 férőhelyes intézmény évek óta magas gyermeklétszámmal üzemel, nagyarányú a zsúfoltság, melyből kifolyólag szükséges az épület bővítése és korszerűsítése. A tervezett beruházás eredményeként a szükségcsoport megszűnik, 2 új csoportszobát, valamint a hozzá tartozó helyiségeket (öltözőket, mosdót, fejlesztőszobát) alakítunk ki, ami a jelenlegi zsúfoltság megszüntetésén túl további 22 új férőhelyet jelent az óvoda számára.

A pályázat tartalma:

 • A meglévő „A” épületrész funkcionális korszerűsítése új helyiségekkel
  Az épületrész átalakítása során létrehozunk egy 20 férőhelyes óvónői, valamint egy 9 férőhelyes kisgyermek gondozói öltözőt, az ehhez kapcsolódó mellékhelyiségekkel. Emellett kialakítunk egy egyéni fejlesztő helyiséget és egy logopédiai foglalkoztató szobát.
 • A meglévő „B” épületrész átalakítása
  Az átalakítás során áthelyezzük az emeleti csoportszobákhoz tartozó öltözőhelyiségeket, a központi aula-teret összenyitjuk az új épületrész közlekedőjével, átalakul az emeleti tálalókonyha, valamint elbontjuk az ételliftet.
 • A tervezett „C” épületszárny funkcionális programja
  Az újonnan létrejövő épületszárny földszinti részén két új csoportszobát hozunk létre a hozzá tartozó öltözővel, WC-vel és mosdóval. Csoportszobánként kialakítunk egy fedett és egy fedetlen teraszt, egy akadálymentes WC-t, valamint egy akadálymentes liftet. Az emeleti részen egy tornaszoba kap helyet, valamint eddig hiányzó helyiségek, pl.: tantestületi szoba, teakonyha, szertár, felnőtt WC.
 • Energetikai korszerűsítés
  Sor kerül a már meglévő épületszerkezet hőtechnikai jellemzőinek javítására a padlástér és a tetőszerkezet utólagos hőszigetelésével. Az újonnan létrejövő épületszárny a kor energetikai követelményeinek megfelelően kerül kialakításra.
 • További beruházási elemek
  Az épületgépészeti és épületvillamossági rendszerek korszerűsítése, a férőhelybővítés miatt új parkolók kialakítása, játszóudvar fejlesztés, az új csoportszobák eszközeinek beszerzése. Mindezeken túl az intézmény dolgozói 30 órás pszichológiai jellegű képzésen vesznek részt.

A pályázati felhívás címe: Kisgyermeket nevelő szülők munkavállalási aktivitásának növelése

A kedvezményezett neve: Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata

Pályázatunk benyújtásának dátuma: 2016. május 12.

Támogatói döntés dátuma: 2018. február 13.

Támogatási szerződés aláírásának dátuma: 2018. március 29.

Az elnyert támogatás összege: 320.314.866 Ft

Teljes projekt költség: 321.094.866 Ft

A projekt megkezdése: 2018. szeptember 14.

A projekt tervezett befejezése: 2020. nyara

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.